Dry aged

Over het algemeen eten wij rundvlees te vers. Om de werkelijke smaak van het vlees te beleven moet het net als vroeger enkele weken gerijpt worden. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur. Tegenwoordig gebruiken wij een speciale koelcel. Dit proces wordt ook dry-aging genoemd.

Traditionele dry-aging proces

Onze slagerij beschikt over een rijpingkast. Hierdoor kunnen wij deze techniek perfect op ons vlees toepassen. In deze rijpingkast worden de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur per minuut gecontroleerd. Hierdoor verdampt het vocht uit het vlees wat ervoor zorgt dat de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Hierdoor wordt het vlees extra mals en smaakvol.

Dry aged steaks

Na het dry-aging proces is het vlees nog niet klaar voor consumptie. Het vlees ziet er aan de buitenkant zwart uit en voelt hard en droog aan. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Het zwarte en droge gedeelte wordt er afgesneden zodat het er schoon uitziet en dan van het been afgehaald. Het vlees ziet er van binnen helder rood uit en voelt zijdezacht en glad aan. Na dit proces is het vlees lekker vers en op zijn best.

dry aged steaks biefstuk

Boterzachte steaks na 2 minuten bakken aan beide zijdes.