Wagyu

De rijke smaak en de bijzondere behandeling van de runderen, maakt dat Wagyu beef een befaamd rundvleessoort is geworden. De rijke marmering van het vlees en de kenmerkende nootachtige smaak maken het onvergelijkbaar met andere soorten rundvlees. Maar waar komt het vandaan? En wat maakt het zo bijzonder?

Wagyuvlees in Hilversum en het Gooi

Voor veel mensen is de naam bekend. En ze weten dat die koeien die uitstekend behandeld worden. iets met bier en massages, toch? Wat het werkelijke verhaal is, lees je hier.

Japanse boeren die Wagyu runderen houden, werken met relatief kleine hoeveelheden runderen. De aandacht die ze daarmee aan hun dieren kunnen besteden komt het vlees ten goede. De koeien hebben een nauwkeurig samengesteld dieet, afgestemd op ieder dier. De laatste 20 maanden krijgen ze een speciaal dieet. Dat is erop gericht de marmering in het vlees toe te laten nemen. Die marmering noem je intermusculair vet en verkrijgt de koe volledig door de speciale voeding.

Japanse Wagyu en Australische van Jack’s Creek

Naast ons Limousin rundvlees, hebben we bij Slagerij Mulder in Hilversum sinds 2020 ook Wagyuvlees in het assortiment opgenomen. En dan niet één, maar twee varianten. Zowel de authentieke Japanse en de Australische van Jack’s Creek. Beide soorten runderen worden met veel zorg en aandacht behandeld.

De Jacks’ Creek Wagyu ossen leven in zuidoost Australië en worden daar 440 dagen graan gevoerd in de open lucht. Ze zijn een kruising tussen raszuivere Japanse Wagyu ossen (87%) en Black Angus ossen (13%).