Kalfsvlees

Scharrelvlees staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom leven onze vleeskalveren ook in kuddes. Ze hebben de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoeveel ze willen lopen, staan, liggen, spelen of slapen. Daarbij kiezen we alleen voor kalfsvlees met minstens 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Wat kan je zoal met kalfsvlees?

Wat kalfsvlees zo bijzonder maakt, is de malsheid en het magere karakter van het vlees. Doordat het kalf nog weinig spiermassa heeft ontwikkeld, is het vlees uitermate zacht en mals.

Een van de bekendere gerechten, waarin dit goed merkbaar is, is Osso Bucco. Een stuk kalfsschenkel dat korte tijd gestoofd wordt samen met ui, wortel en bleekselderij. Heerlijk om te serveren met een smakelijke risotto.

Kalfsvlees Kalfsschenkel

Kalfsschenkel op Italiaanse wijze

Vooral in de Italiaanse keuken is dit een graag gezien stuk vlees. Naast de Osso Bucco is ook Saltimbocca (een dunne kalfsschnitzel met parmaham en salie, gesmoord in witte wijn) een bekend gerecht waarbij het jonge rundsvlees centraal staat.

Er zijn legio mogelijkheden om een waanzinnig lekker gerecht op tafel te zetten hiermee. Laat je fantasie het werk doen,  dan verzorgen wij het vlees.