Kippenvlees

In ons assortiment voeren we twee soorten kippenvlees. De driesterren kippen van Polderhoen en de tweesterren kippen van Scharrelhoen. Kwalitatief twee hoogstaande, heerlijke hoendersoorten die beiden de vrijheid hebben gehad om te scharrelen.

Scharrelhoen

De keuze deze twee soorten is een zeer bewuste geweest. In beide gevallen komen de kuikens uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne houderij, groeien de kuikens op in hun eigen tempo. Zo groeien de scharrelhoenders op in een ruime omgeving. Er is een uitloop naar buiten, waar ze zonder spanning vrij kunnen rondscharrelen.

Polderhoen

Zitstokken, zandbaden en de vrije uitloop naar buiten maken het de Polderhoen naar de zin. Hierdoor blinkt hij uit in vitaliteit. Mede daardoor is hij vrij van stress. Dat proef je terug in het malse kippenvlees.

De Polderhoen krijgt speciaal voer dat gemaakt is van biologisch geteelde granen. Bovendien is het zonder toevoegingen van groeibevorderaars en antibiotica.

Daarmee heeft De Polderhoen dan ook het keurmerk Beter Leven met drie sterren van de Dierenbescherming gekregen. Op beterleven.dierenbescherming.nl vindt u meer informatie over het Beter Leven keurmerk.

beterleven2

 

Hebt u na het lezen van deze informatie, schroom niet om ons te vragen om meer informatie. Dat kan in de winkel of via de contactpagina.