Nieuws

Zuurvlees met friet op Maastrichtse wijze. Hoe maak je het?

Waar veel mensen bij Maastricht of Limburg denken aan vlaaien, gaat bij ons een ander belletje rinkelen. Wanneer wij in de hoofdstad van de langgerekte provincie zijn, slaan we een bezoekje aan de frietkraam niet over. Want wat ze daar als geen ander kunnen maken is een pannetje stoofvlees, gemaakt met een flinke dosis zuur erdoor. Vandaar ook de naam zuurvlees. Of…Zoervleis.

Lees meer

6 suggesties voor het perfecte kerstdiner

Eerste Kerstdag bij jouw ouders, Tweede Kerstdag bij de schoonouders of de hele boel bij jou over de vloer. Ieder jaar komt het weer ter sprake rond de feestdagen en ieder jaar is het voor één van de families weer een hoop werk. Denk je althans. Want sommige gerechten voor het kerstdiner zijn op het oog enorm moeilijk, maar blijken uiteindelijk een peuleschil om te bereiden.

Kerstdiner

Recepten voor het kerstdiner

Voor inspiratie kan je de Delicious, de Jamie of Foodies doorspitten tot je een ons weegt. Je kunt natuurlijk ook om raad vragen bij je vleesspecialist. En laten wij er daar nou een winkel vol van hebben rondlopen!

Om je de rit naar Kerkelanden te besparen, geven we je hier alvast een voorzetje voor wat je gemakkelijk en zonder al teveel moeite op tafel kunt zetten tijdens Kerstmis. Succes gegarandeerd.

Lees meer

Dé Black Angus Tomahawk steak voor op de barbecue

Er is niks mis met een smakelijke speklap of een knapperige kippendijsaté op je barbecue. Het zijn niet voor niets de meest verkochte items voor boven de hete kolen. Maar de fanatiekere barbecue fanaat gaat al snel voor het grotere werk. Een showstopper. Een stuk vlees waarmee je imponeert op tafel. Wij presenteren u: Dé Black Angus Tomahawk steak!

Lees meer

Kookstudio open voor workshops in Hilversum

Een plek om te experimenteren. Een plek om in contact te komen met onze trouwe klanten en liefhebbers van goed bereid vlees. En een plek om onder het toeziend oog van een topkok culinaire hoogstandjes te leren bereiden. Dat was voor ons de aanleiding om een kookstudio te starten in Hilversum.

Lees meer

Turducken van kalkoen, eend en kip als klapstuk op tafel

Turducken? Wat is nou weer een Turducken?! We ontleden het woord voor je: TURkey – DUck -chiCKEN. Een samentrekking van drie woorden en drie soorten gevogelte.

Wat is Turducken?

Om uit te leggen wat Turducken is, moeten we eerst kijken naar de traditie van het eten van een kalkoen. Kalkoen als hoofdgang tijdens de feestdagen is iets wat je vooral kent uit Amerika. Met Thanksgiving komt men daar bij elkaar voor een uitgebreide maaltijd en om dank te zeggen voor de oogst en andere zaken uit het leven. Daarbij wordt er traditiegetrouw een kalkoen geserveerd, gevuld met allerhande lekkernijen, zoals worstjes, groenten, stukjes gekruid brood of fruit. En natuurlijk zoete aardappels en cranberries erbij.

Lees meer