Kookstudio open voor workshops in Hilversum

Een plek om te experimenteren. Een plek om in contact te komen met onze trouwe klanten en liefhebbers van goed bereid vlees. En een plek om onder het toeziend oog van een topkok culinaire hoogstandjes te leren bereiden. Dat was voor ons de aanleiding om een kookstudio te starten in Hilversum.

Kookstudio in Hilversum

Voor een amateurkok is koken dagelijks weer een uitdaging. Je hebt iets in je hoofd, je hebt de ingrediënten in huis, maar of het er uit komt te zien (of te smaken) zoals je had gehoopt is maar de vraag.

Zie je vervolgens iemand als Jamie Oliver of Rudolf van Veen op TV, dan bekruipt je al snel het gevoel van “Ja, maar hij is een kok! Logisch dat het er bij hem altijd uitziet als in een tijdschrift.”. Gerechten die je dan voorgeschoteld krijgt zien er altijd net wat lekkerder en mooier uit, dan wanneer jij aan het koken bent geweest. Hoe doen ze dat nou toch?

Rib roast livar workshop

Om die vraag te beantwoorden, moet je eerst de fijne kneepjes van het vak leren. De basistechnieken van het koken beheers je misschien wel. Als je echter meer wilt weten over een bepaald ingrediënt of vleessoort, dan ga je al snel af op een recept uit een kookboek of op YouTube.

En wat er dan precies gebeurt met je gerecht, is je niet helemaal duidelijk. Waarom lukt het? Of waarom lukt het niet?

Demonstratieruimte ‘Het Vleesatelier’

Zelfs als je qua recepten de boel aardig op een rijtje hebt, dan is het alsnog fijn om meer te weten over de producten waarmee je werkt. Daarom gaan we in onze kookstudio vanaf februari 2018 starten met workshops in de demonstratieruimte van onze slagerij.

Hier krijg je al doende tekst en uitleg over verschillende soorten vlees én hun bereiding. Dit gebeurt allemaal onder de professionele begeleiding van Wilco van den Baar.

Kookstudio workshops van Wilco van den Baar

Deze topkok leerde het vak bij meerdere sterrenrestaurants en is deskundig op het gebied van culinair genieten. Hoe bereid je een gerecht tot perfectie en welke wijnen passen daarbij? En ook niet geheel onbelangrijk, hoe zorg je ervoor dat het er ook nog mooi uit ziet op een bord? Inmiddels is hij niet langer in een restaurant werkzaam, maar vertoont hij zijn kunsten op aanvraag bij mensen thuis als ‘Uw Chefkok Thuis’.

Wilco van den Baar Slagerij Mulder workshop kookstudio

Zoals gezegd leert Wilco je tijdens de workshops niet alleen hoe je het vlees moet bereiden. Ook het waarom daarvan komt aan bod. Een lamsrack voor vier heeft een andere bereiding en garing nodig dan, pak ‘m beet, een ribroast voor 8 personen. Waarin zit ‘m dan precies het verschil?

Op dit soort vragen gaat hij je een antwoord geven, waarmee je thuis in jouw keuken weer een stap verder komt. Om te beginnen starten we met de volgende zeven thema’s:

  • Liever Livar: (kosten: 55,- p.p.)
  • Cuisine Limousin  (kosten: 55,- p.p.)
  • Burgers & Beers (kosten: 45,- p.p.)
  • Big Green Beef (kosten: 65,- p.p.)
  • Wild Wein Fest (kosten: 65,- p.p.)
  • Dry Aged & Aged Wines (kosten: 65,- p.p.)
  • Black Beauty (Black Angus) (kosten: 55,- p.p.)

Alle workshops zijn inclusief alle ingrediënten, professionele begeleiding, complete diner en tafelwater (dranken op nacalculatie).

Inschrijven voor de kookworkshops

Ben je nou geïnteresseerd in een van deze workshops, laat het ons weten.

De eerste workshop was de Liever Livar avond. Na een welkomstdrankje en een uitleg van Mirek over het Livar vlees, nam Wilco het stokje van hem over. Na wat uitleg over de producten en bereidingswijze, gingen de cursisten aan de slag onder het toeziend oog van de chef.

De tweede workshop is de Cuisine Limousin avond op 11 juni. Hier leer je werken met ons scharrelrundvlees van limousin runderen. Aanmelden kan vanaf nu:

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht