Dé Black Angus Tomahawk steak voor op de barbecue

Er is niks mis met een smakelijke speklap of een knapperige kippendijsaté op je barbecue. Het zijn niet voor niets de meest verkochte items voor boven de hete kolen. Maar de fanatiekere barbecue fanaat gaat al snel voor het grotere werk. Een showstopper. Een stuk vlees waarmee je imponeert op tafel. Wij presenteren u: Dé Black Angus Tomahawk steak!

Of je nou een simpele Weber barbecue hebt, een indrukwekkende Big Green Egg of Black Bastard of misschien zelfs wel een smoker; het komt uiteindelijk toch allemaal neer op de kwaliteit van het vlees. Met alleen kolen en vuur kan je niet zoveel. En met een prachtig gemarmerde Black Angus Tomahawk steak uit ons BBQ-assortiment weet je zeker dat een ongenadig lekker stuk vlees op je barbecue gaat leggen.

Barbecue guru Pitmaster X

Er zijn veel heerlijke manieren om zo’n bad boy te bereiden, dus je kunt je lol op als het aankomt op recepten. Wil je nou zeker zijn dat hij lukt, dan kunnen we de bereidingswijze van Pitmaster X aanraden. Deze Nederlandse BBQ-fanaat heeft een eigen kanaal op YouTube en plaatst hier wekelijks de betere barbecuefilmpjes op. Zelf putten wij graag uit zijn lijst met recepten, zoals deze:

Wat dit filmpje voor heeft op vele andere YouTube barbecuelessen, is dat er meer wordt bereid dan alleen het stuk vlees. In een paar simpele stappen maakt deze barbecuemeester een heel gerecht klaar, waarbij de steak als middelpunt geserveerd wordt.

En mocht je die groenten nou voor lief nemen, dan heeft hij ook nog een tomahawk steak van 150,- euro op de grill gelegd:

Black Angus Tomahawk steak

We noemden het al eerder een indrukwekkend ding, zo’n Tomahawk steak. Je waant je bijna bij de Flintstones als je ‘m bij het bot beetpakt. Maar wat is het nou precies? Waar komt het vandaan?

Tomahawk steak barbecue

Een Tomahawk steak is een grote versie van een ribeye steak, afkomstig van de bovenkant van het rund. De plek waar je een zadel zou kunnen plaatsen.

Doordat er nog een groot stuk rib aan vast zit, heb je meteen een (rib)eyecatcher te pakken. Door de vetmarmering door het vlees heen, blijft het ook na het grillen en garen een mals en sappig stuk rundvlees.

Laat je informeren

Ga je voor een Black Angus tomahawk steak, dan weet je twee dingen: hij is heerlijk. En hij is aan de prijs. Laat je daardoor niet uit het veld slaan. Want met wat advies van onze experts in de winkel, kan je vrij makkelijk een vervangend stuk vlees vinden waarmee je heerlijk kunt barbecueën. Grillen of low & slow.

Eet smakelijk!