Rundvlees

France Limousin rundvleesVan ons France Limousin rundvlees mag u verwachten dat het op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties de absolute top vormt. Een keiharde claim die we graag onderbouwen met feiten.

Wat is France Limousin?

De runderen hebben een stamboek van meer dan een eeuw. Ze grazen op grote arealen schrale weidegrond in een prachtig natuurgebied dat totaal niet is aangetast door verkeer, industrie en andere milieuverontreinigende activiteiten. De dieren lopen vrij in dit pastorale paradijs met een flora en fauna die elders in Europa al lang uitgeroeid is. Ze drinken zuiver beekwater en voeden zichzelf met verschillende grassen en kruiden die vrij in de natuur groeien.

Scharrelvlees Rundvlees - France Limousin

Kwaliteit van het vlees

Er vinden voor vrijwel 100% natuurlijke geboortes plaats en de kalfjes blijven bij de moeder. Deze runderen krijgen geen hormonen en preventieve antibiotica toegediend. Dit is ten strengste verboden. Alle regels en normen rondom France Limousin runderen zijn uiteengezet in het ‘Cahier des Charges’.

Aan dit reglement dient iedere boer zich te houden. Indien er een overtreding wordt gemaakt, betekent dit levenslange uitsluiting van de coöperatie. Juist door dit strenge reglement, waarin natuur-, dier- en milieuvriendelijkheid  centraal staan, kan France Limousin onvoorwaardelijke kwaliteitsgaranties geven.

France Limousin rundvlees gehakt

Verantwoord genieten.

Met France Limousin vlees weet u wat u eet en kunt verantwoord genieten. Ook niet geheel onbelangrijk: het rendement van France Limousin vlees ligt vele malen hoger dan regulier vlees. Wat u in de pan doet, haalt u er ook weer uit.

Kortom, doordat het een natuurlijk product is zonder toevoegingen, heeft u beduidend minder vochtverlies. Daardoor is ons rundergehakt smaakvoller dan dat van een supermarkt. En is ons rundvlees uitermate geschikt voor smaakvolle stoofschotels, zoals dit Maastrichts zuurvlees.

stoofvlees Maastrichts zuurvlees

Alles wat je nodig hebt voor een stevige pan zuurvlees

Scharrelvlees

Naast ons scharrelvlees van de France Limousin runderen, hebben we ook scharrelvlees van écht Texels lamsvlees én van Limburgs Livar varkensvlees. Allemaal met zorg geselecteerd om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen.